Alla inlägg under januari 2009

Av Linda - 14 januari 2009 13:42

För 30 minuter sen ringde de från Noels avdelning, de ville bara höra hur det var med honom? Hur operationen gått? Hur sött är det inte det?!?

Så i rättvisans namn, jag är sur på avdelningen som Olivia går på och älskar avdelningen som Noel går på.


Mindre sur eller nåt där mittemellan

Linda

Av Linda - 14 januari 2009 12:46

Då har jag gjort min glans i yrkeslivet för ett tag framöver (5 dagar). Nu är jag hemma med Noel veckan ut. Passar på att låta Olivia vara hemma också.

Är sur på dagis också, så det passar extra bra!


De har fått byta "pedagoger" (per definition ska de väl då också vara just pedagogiska och kanske till och med bry sig om barnen?) som andra byter kalsonger. In och ut, nya som kommer som man försöker lära känna för att de sen har försvunnit veckan efter. Innan jul slutade den senaste stjärnan och igår var det dags igen. I ett glatt brev från förskolechefen berättar hon om att den enda pedagog de har haft stabilt sen de var 2 år, nu också ska sluta. 4 (FYRA!) månader innan de slutar på förskolan. Vore väl allt för knepigt att hålla det stabilt de sista månaderna?


Ska bli JÄTTEKUL att se vem den nya blir, ska bli jätteroligt att lära känna henne. Åhh vad kul det är med förändringar! Särskilt sånna som kommer typ en gång varannan vecka!


sur

Linda


Av Linda - 13 januari 2009 22:27

Nu har vi blivit av med vår gamla TV-bänk, hejja Blocket! Den nya är på plats och är såå snygg! Nu är det bara TVn som ser stor och klumpig ut...

Och för att inte tala om det som visas på TVn just nu. Batman! (visas och visas, någon här har valt att  sätta på en DVD)

Batman... det är en man som klär ut sig till fladdermus och kan då flyga. På riktigt?!? Varför blir killar aldrig stora? GÅR det ens att leva sig in i en film där en stor fladdermus åker runt på sin batmomotorcykel och räddar världen?


Då är det mycket bättre med Sex and the city. Det är ju på riktigt! Vem har inte en walk in closet? Vem har inte ett gäng dyra märkeshandväskor? Vem går inte ut och dricker Cosmos med sina bästa tjejkompisar några gånger i veckan?


Jag menar, väg detta:

1. Jag går till en flashig innebar en onsdag (lite bakis för jag var där på tisdag också), med min nya märkesväska över axeln (jag trippar i ett par skor för 7500kr). Innan jag gick hemifrån gick jag faktiskt vilse i min garderob när jag skulle välja mellan alla mina snygga kläder.


2. En man, utklädd till fladdermus kan flyga


Tja... kanske ska kolla på TVn iallafall, kanske inte så tokigt? (Han har ju en läcker rumpa, den där fladdermusen)


Nä nä nä nä nä nä nä nä nä nnääääääää nä BATMAN!


För övrigt så ska jag faktiskt till Kista på torsdag med mina tjejkompisar!

Och jag ska ha min handväska som jag köpte i outlet förra sommaren och min fina tunika som jag köpte på KappAhl när de hade VIP kväll (och sålde ut all för 30%)

Och vi kommer ha precis lika kul som tjejerna i SATC för det är världens bästa tjejkompisar!


Kram Linda


P.S Efter, nu ser jag att du röstat! ;-)

Av Linda - 12 januari 2009 18:03

Idag har jag varit hemma med min mandelförminskade son (de skalade ju bara). Han är vid gott mod när han har alvedon i kroppen, annars märker man att han har ont. Värst var det nog igår, precis som det stod i papprerna.


Olivia gick första dagen på dagis idag och eftersom vi sagt att hon ska börja äta frukost där efter jullovet så kunde dagen naturligtvis inte vara ett undantag (fast jag bönade och bad att vi skulle gå lite senare). Per lämnade. I morgon har de julgransplundring så hon vill gå (fast och bönade och bad att vi skulle vara lediga). Nåja, det är väl som det ska vara.


Pappa har varit här på besök, han hade med sig semlor! Årets första! Mmmm vad goda de var, från Pallas (för er i trakten som hittar dit ;-)


I morgon ska jag faktiskt jobba, känns konstigt! Har inte gjort det på typ en månad. Men engelska chefen (en av dem (som bor i Danmark)) är i Sverige i morgon. Hon vill träffa mig för att utvärdera mina mål för förra året och prata om vad jag ska göra i år. S P Ä N N A N D E ?

 Kanske ska jag vara Operations Vendor Business Competency Project Leader? (vi har sånna knäppa titlar på IBM, det är bara vi som förstår dem, så man känner sig lite mer speciellt då, som rövarspråket ungefär, man kan bara prata med andra som också kan rövarspråket)


Kokroramom

Lolinondoda


P.S Eszter, du har inte röstat i min omröstning än va? ;-)

Av Linda - 11 januari 2009 13:24

Det är såå härligt när Olivia sjunger Sing Star. Hon klockar varje låt, varje ton, hon är verkligen en talang. Det sköna är orden hon sjunger, t.ex Fånga dagen stormvind och hii mii baby oua må taaaaaaaaa


Förutom Sing Star har vi hunnit ha julgransplundring på förmiddagen. Olivias kompis Karolina var här och vi dansade kring granen. De tyckte det var superkul! (och jag blev alldeles flåsig) Noel satt på golvet bredvid och försökte få upp godisklockan vi skulle ha efter dansen. När tjejerna tröttnat på att dansa åt vi choklad! När chokladen väl var slut ville Noel dansa. Det blev julgransdans i sammanlagt 1 timme!


Han hade uppenbarligen observerat oss medans han kämpade med godisklockan. Smågrodorna "hoppade" han runt till (ni vet hur det ser ut när en liten inte lärt sig hoppa än, det blir som ett skutt med ena benet bara) och petade in fingret i örat vid ej öron ej öron...

Prästens lilla kråkan var annars hans favorit, och att ramla på golvet var såklart roligast. Efter ett tag försökte jag fuska lite och bara huka mig när jag trillade, men då blev jag uppläxat. Man ska ramla på rygg! och sprattla med benen i luften. Jösses vilket work out pass!


Nu är Olivia och Per och åker skridskor i Vällingby. Olivias premiärtur, ska bli spännande och se vad hon tyckte!


Nu är glada julen slut slut slut, julegranen bäres ut ut ut, men till nästa år igen, kommer han vår gamla vän - för det har han lovat!


Kram Linda

Av Linda - 10 januari 2009 17:50

Är det inte märkligt hur buffliga folk är när man är ute och handlar? Det är som om alla har super super bråttom och inte hinner låta bli att knuffas bara för att komma in i affären/förbi hyllan/ gå snabbt igenom en dörr...

(Ja nu tänker ni, så långsamt som hon går.... men jag vill hävda att det inte har något med saken att göra i detta fall)

Idag var jag & Olivia i Veddesta med min mamma. Olivia kämpade med att styra en kundvagn inne i en affär. En man i 60-års åldern strosade också runt inne i affären (en klädaffär). Olivia kämpar i en sväng, och då menar jag kämpar! Hon är vinklad i 90 grader för att manövrera vagnen och farbror60 bara TRÄNGER sig förbi och stoppar upp Olivia som fått upp farten av 2 km/h. Han hade kunnat vänta 5 sekunder! gett henne ett leende och sen hade han kommit fram till sin mycket viktiga klädhylla.

"Oj vänta, farbrorn måste få komma förbi, du kan manövrera din kundvagn sen"


Eller som en god vän brukar säga "oj förlåt, jag är osynlig"


Kram Linda

Av Linda - 10 januari 2009 12:09

Yes!!! PS3 har en online shop! Igår var jag inne och köpte mig:

Fångad av en stormvind

Bra vibrationer

Fantasi

Bitch

Dansa i Neon

Cara Mia (till Olivia)

Olivia blev eld och lågor och ville också in och shoppa, hon köpte (köpte och köpte, det är mitt AmEx nummer som ligger lagrat):

Empty room

Min kärlek

För att du finns

Bratz (ja, jag vet jag ÄR komersiell)

La dolce vita

Hon har sååå bra smak min lilla!

Jag köpte mig Britney!! Bara att komma Eszter!


Sen schlagrade vi loss! Så härligt att sjunga med sin dotter, hon kändes så stor när hon kunde Fångad av en stormvind utantill och vi skrålade i kapp.

Superkul! Jag får ha min mick på svåraste och Olivia på lättaste (detta har hon kommit på själv) Då vinner hon alltid! Det bästa är att jag faktiskt kan anstränga mig järnet ändå (hatar att hålla tillbaka) och ändå vinner hon. Win - win som vi säger på jobbet.


Jag vill just nu inte att Noel ska grina, tänker mig att det gör så ont i halsen då, så just nu får han precis som han vill. Detta innebar bl.a att han också fick sjunga singstar i går. Efter 15 minuter "nej, du fåååår inte ha den I munnen) lossnade det och han satt i sin lilla röda fåtölj och sjöng så det stod härliga till. Naa na naaaaaaaaaa la la laaaaaaaaaaaaaaa. Det bästa var hans look. Ihopknipna ögon, rynkad näsa och munnen i högsta skrål.


Roligt att min musikalitet gick i arv!


Kram

Linda


Av Linda - 9 januari 2009 12:21

I morse vaknade jag av att Per skickade ett sms. Noel hade vaknat 6.15 och hade nu tröttnat på att gå mellan rummet och lekrummet. De ville bli hämtade.

Jag & Olivia käkade frukost och åkte mot Huddinge för att hämta upp den lille hjälten och hans pappa.

Det blev ett kärt återseende för barnen, det märks att de saknat varann.


Noel är lite skruttig idag, det märks att han har ont och är hängig. Men vem skulle inte vara det?

Det blir en lugn dag hemma med Piggelin och Berhard (DVDn vi hyrt om en Isbjörn som är typ som Pingu. Pratar konstigt och en massa korta snuttar)


Nu är det dags att ge Noel lite Alvedon!


Kram Linda

Ovido - Quiz & Flashcards