Alla inlägg under december 2008

Av Linda - 15 december 2008 20:05

Jag har haft påtryckningar från två håll att skriva om detta. Jag hoppas att socialstyrelsen inte läser min blogg....

I söndags träffade vi ju the Henrikssons för en glöggfika i parken. Jag hade varit helylle och packat ner varm glögg, saft, lussebullar, pepparkakor, servetter och små fina julröda pappmuggar som det stod God Jul på i ett brunt pepparkakshjärta. Vilken familjemamma!

Vi stod där och värmde händerna runt våra varma glöggmuggar, barnen sprang lyckligt runt i parken med äppelröda kinder. De stannade till vid oss emellanåt för att rycka en pepparkaka eller bulla.

Efter ett tag tyckte jag att Noel skulle få lite att dricka så jag ger honom ett glas med saft. Noel dricker törstigt upp nästan allt. Jag tar den julfina mugggen och kollar hur mycket han druckit (mammakontroll-grej så jag vet hur mycket han fått i sig nu när han äter lite sämre). Konstaterar att det är en liten skvätt kvar, men saften såg väldigt mörk ut... Luktar.... Jodå, helyllemamma med picnic så julig har gett sonen 1 1/2 år starkvinsglögg!

Går hem och kollar, hur stark är egentligen starkvinsglögg? 21% !!! Det är ju som en halv vodka!

Ja fy, lite dåligt samvete fick jag (men förvånansvärt lite faktiskt). Jag menar grabben måste väl också få ha kul i lekparken?


Skål!

Linda

Av Linda - 14 december 2008 09:06

Jaha då var det tredje advent! Per fick sovmorgon och jag gick upp som vanligt vid 6. Det var iallafall en halvtimme mer än vanligt så jag kanske borde vara pigg? Det är jag inte....

I morgon är det Lucia på dagis, ska bli jättekul att se mina småttingar gå Luciatåg. En Lucia och en tomte. I går så lussade de för mig, det var ett Halleluja moment! Ingen sjöng, men synen var underbar. Olivia som laddat för detta lussande blev blyg och sprang fram och gömde sig i min kudde, så jag fick ett lucialjus i ögat, men ändå, de lussade för mig :o)

Noel är förkyld, så han får stanna hemma från dagis i morgon, hade ändå tänkt att han kunde få vara med i Luciatåget, om vi lämnar honom strax innan, ska kolla med fröknarna (eller pedagogerna som det heter nuförtiden) i morgon.

Idag ska vi annars ha en mysdag. Olivia och jag ska pyssla när Noel sover. Jag har köpt ett kitt med gipsfigurer och målarfärg (vissa som eventuellt läser denna blogg får ta ett glömskpiller för det ska med största säkerhet bli lite julklappar) På eftermiddagen ska vi förhoppningsvis ha en lekparks/utefika dejt med the Henrikssons. De skulle ha kommit till oss och ätit middag igår men de ville av förklarliga skäl inte träffa oss med våra snoriga näsor och ömma halsar. Vi tar en utedejt idag istället.

Nä, nu måste jag borsta håret och klä på småtrollen. Grannarna kommer över på en tidig fika! Så trevlig med goa grannar.


Ha en mysig 3:dje advent! (och om inte... du vet, vem har sagt att just DU ska ha en trevlig 3:dje advent?!)


Ljuskramar

Linda den III

Av Linda - 13 december 2008 21:50

Det var som en fröjd för en religös själ som jag när Olivia i går kom krympandes i soffan och sa att hon skulle viska en sång för mig.

Hon sjöng "Jesuf & Maria hade ingenstans att ta vägen, Jesuf & Maria hittade ett stall.... (kommer inte ihåg allt....) och så föddes lille Jesus"


Självklart! Om jag hette Jesuf, skulle jag också döpa min son till Jesus!


Glöm inte varför vi firar jul!

(JULKLAPPAR!)


Kram Linda

Av Linda - 11 december 2008 20:00

Ett rungade intresse för grisar! Kul! Grisar är roligt!


Idag köpte jag min sista julklapp, typ! Ska bara kompletera lite till Olivia och Noel. Kan jag förresten få ett bra tips på en vettig julklapp till Noel? Han har allt jag kan komma på... Hittills har jag köpt en Teletubbiefilm och en 2 st bilar till honom. Vad mer?


Fast det såklart... vem har sagt att just jag ska hitta bra julklappar till min son?


Sov gott (och om inte så vet du vad vid det här laget.......)

Linda

Av Linda - 10 december 2008 11:46

Tänkte jag skulle frångå min dystra attityd och komma med lite julglädje!


Här är några användbara julklappsrim!


En CD skiva

Eftersom du sjunger så kasst kommer du aldrig själv en sådan här få spela in.

Om du inte tycker om den så kan du ge den till mig, då blir den min!


En bok

 Du är klok - här får du en bok!


En parfym (till man eller kvinna spelar ingen roll)

När du lyfter på armen kommer en vind

Den vinden påminner inte om sommaren

Nu får du den här som en smekning på din kind

Om inte så står jag kanske ut med dig till sommaren


Oj, vet inte om det blev mindre dystert? Men vem har sagt att just jag ska kunna skriva glada julklappsrim?


Ho ho ho

tomte-Linda


Av Linda - 10 december 2008 07:50

Tack för alla uppmuntrande kommentarer om halsmandeloperatioen!!

Höll på att skratta ihjäl mig när jag läste Eszters kommentar:

Ja, om vem har sagt att du är satt på denna jord för att ha halsmandlar?! Eller få sova på nätterna....

Detta bottnar i en vers ur bibeln (ja, ni veeet ju att jag är religös!) När jag var på begravning förra veckan läste prästen ett låååångt stycke ur nån bibelbok (moses kanske?) som var det mest nedtryckande jag hört i hela mitt liv. Den gick ungefär så här:

"Vem har sagt att just du är satt på denna jord för att vara lycklig? Vem har sagt att just du är på jorden för att ha två ögon att se med? Vem har sagt att just du ska få ha två friska ben?" och så pågick det i minst 5 minuter.

Detta är en vers att ta till när livet känns piss, för den tar liksom udden av allt! Om jag tex missat bussen och råkat halka i hundbajs när jag försökte springa i kapp den, vad hjälper det då att klaga när man hör Guds ord "Vem har sagt att just du ska vara lycklig och hinna med alla bussar?"


Så ha en bra dag! och om du inte har det, so what the fuck?! Vem har sagt att just du skulle ha det?


Kram

Linda

Av Linda - 9 december 2008 12:31

Idag ringde dem från Huddinge sjukhus och vill ha dit Noel på operationsplanering på fredag. Känns bra att de är noggranna. Narkosläkaren vill träffa honom och kolla igenom hjärta/lungor och lite så.

Kul och smidigt att vi ska till Huddinge, det är ju precis nästgårds! och roligt också att få åka dit i rusningstrafiken, då går det extra fort (har läst i en bok en gång att man ska vara positiv även om man inte är det, för om man är det och intalar sig själv tillräckligt många gånger så blir det ändå sant)

Nämnde jag förresten att jag är glad att operationen blir på Huddinge sjukhus? Det ska vara ett fint sjukhus har jag hört.

Är jättenervös för operationen, sövningen och smärtan. Samtidigt önskar jag att det är onsdag i morgon! (alltså nästa onsdag, annars hade min önskan gått in på direkten och sån tur brukar jag inte ha) Nätterna är ett rent helvete! Noel har jättesvårt att andas och vaknar och är ledsen själv också. Det blir inte mycket till sömn.

Alla ni som själva tagit bort halsmandlar eller på era barn. Hur är det? Hur mår man efteråt?


1. Huddinge är ett fint sjukhus - modert

2. Huddinge är jätte jätte när Järfälla

3. Rusningstrafiken i Stockholm är smidig - iallafall när man ska tvärtgenom stan


Kram

Linda

Av Linda - 8 december 2008 12:15

Idag sitter jag hemma och jobbar." Lunchen" består av två ljumna superfärska lussebullar som min pappa kom hit med!

Mamma och pappa kom hem från Sydamerika igår och är förkylda som två snorkranar! Synd, för vi har längtat efter dem men nu kan vi inte träffas eftersom Noel ska opereras nästa vecka och jag vill inte riskera något.


Gun, kul att du kunde kommentera här utan att datorn kraschade :-) Nu vet vi ju att det är något som Freddan måste fixa när han kommer upp nästa gång. Eller så får du helt enkelt byta namn till Barbro ;-)

För er andra kan jag berätta det lite komiska att min "gamla" dagmamma Gun har lite konstiga problem att göra vissa saker på nätet. Hon misstänker att det beror på hennes namn: GUN (pistol). Ja i dessa terrortiden kan man inte vara nog försiktig (och tex har jag spärrat kommentarer från terrorister på min blogg)


Kram Linda


Ovido - Quiz & Flashcards