Alla inlägg under december 2008

Av Linda - 25 december 2008 10:53

Idag fyller två av mina allra bästa vänner år! Eszter & Jesus!!

Det är till att ha storslagna vänner tänker du och - ja! Eszter är storslagen!Så stort stort grattis på födelsedagen mina vänner!


KRAM

Linda


PS Kolla denna roliga bild jag tog på Teneriffa för några år sedan

Av Linda - 24 december 2008 00:00

TACK för alla fina julkort! De värmer lika gott som starkvinsglögg spetsad med Cognac i vintermörkret!


Önskar Er alla en Riktigt Riktigt God Jul!


Julkram

Linda


Kort på alla fina julkort

Olivias julklapp - ett akvarium

Min söta Tomte & Min söta Lucia

Av Linda - 22 december 2008 14:01

Glöggen som jag bjöd min son på här om veckan... torkade diskbänken idag där en liten slatt finns kvar i flaskan. Det var Blossas Stjärnglögg, starkvinsglögg spetsad med Cognac. Brände till lite i det dåliga samvetet igen...


 Var ute i parken i förmiddags med barnen. Konstaterade glatt att Noel blivit större och förstår mer vad man säger. Normalt brukar våra parkbesök se ut som följer:


1. Noel är INTE i parken

2. Någon av oss springer efter Noel som är påväg:

  • upp på ett berg
  • ut på en väg
  • upp på en lekställning för typ 10-åringar
  • på väg mot en lös hund som bajsar i skogsdungen 100 meter bort

3. Olivia sitter sorgset i en gunga och undrar när någon kommer och ger henne fart


Noel brukar väl vara 10% i parken och 90% utanför parken.

Men idag! 70% i parken och 30% på vägen/berget/skogen/någons baksida.

DET är framsteg (för min del alltså, Noel har väl haft lika roligt hela tiden)


Tjing

Linda

Av Linda - 19 december 2008 19:17

Idag var jag som sagt hemma och vabbade barnen. Mysigt att få vara med dem en hel dag utan massa vardagsmåsten.

När Noel sov middag så fick jag och Olivia oss en stund själva. Hon skulle måla naglarna - själv, var det sagt. Sagt och gjort. Hon släpade fram alla mina nagellack och målade sina 10 små naglar i 4 olika färger. Hon var mäkta nöjd!

Sen målade vi lite gipsfigurer. Finns ett kit på Rusta med 4 jättefina gipsfigurer alá julgranshängare. Färg följde med oss. Allt till det mycket förnämliga priset av 29:- (det du Eszter är annat är kungsgranar för 600 kronor). Hon målade tills jag gjorde misstaget att säga att vi kunde fika innan Noel vaknade. Då helt plötsligt ansåg hon den halvmålade tomten vara komplett och målad helt i perfektion. Fikat blev chokladkaka till Olivia och ett vanlijhjärta till mig. Olivia hade valt och handlat själv när hon var till Coop med morfar.

När Noel vaknade åkte vi till dagis och hämtade upp alla kläder - tre kassar!

Sen åkte vi till Barkarby och jag köpte en julklapp till min moster.


Tja, så det blev lite för alla denna dagen. Noel fick sitt med att leka den outröttliga leken knacka väskan. Han fyller en liten grön resväska med leksaker och sen knackar han, tar upp en sak och så är det upp till mig att hitta på en sång som handlar om den saken.


Trevlig fredag!

Kram Linda

Av Linda - 19 december 2008 12:17

före fest!

I morgon ska jag på Martins 50 års fest! Det är min kära kusins man som funnits med så länge jag kan minnas typ. Ska bli jättespännande! Vi vet inte var festen är, vi blir hämtade i buss vid Slussen 19.30 i morgon. Vi har fått pyssla ihop en midvintergubbe föreställande Martin som ska medtagas som färdbevis. Mamma, pappa och min farbror, faster, moster och 2 andra kusiner kommer också. Så det blir en riktig släktfest minsann!


Celine ringde igår!! De har kommit hem från Thailand nu! De började ju sin långa resa tillsammans med oss, på Phuket i oktober och sen har de rest runt tills nu. De hade haft det superbra! Ska bli roligt att få träffa dem!


Annars är jag hemma och vabbar idag. Olivia har haft feber, bra nu, men får vara hemma en säkerhetsdag. Noel är fortsatt hostig och förkyld.

Just nu har Olivia följt med morfar till Coop (eller Domus som han sa) och Noel sussar middag. Jag har hällt upp en kopp kaffe och slagit mig ner vid datorn.


Så nu är det jullov! Ska inte jobba mer förrens.... ingen aning... beror på när Noel ska opereras. Han får inte gå på dagis innan.

I går köpte jag hyacint, skurade toaletterna, köpte lussebullar, priskorv och julost! I morgon klär vi granen! Det börjar likna jul bannemig hos familjen Schwartz också.


Tjo!

Linda

Av Linda - 18 december 2008 11:18

en positiv rapport!

1. Jag fick julklapp!!! (me LIKE) av jobbet idag! En SmartBox med upplevelser. Man får välja på en MASSA olika saker, bl.a restaurangbesök, familjeutflykter, fransfärgning, gokart eller vad sägs om en pralinkurs?!

Just nu känner jag mig mest sugen på middag på Thairestaurang eller Spa-behandling eller varför inte kvällspaddling?

2. Jag fick ett julkort av min kollega. Hon hade köpt till hela gruppen och skrivit en jättefin personlig hälsning. En julgåva med mycket tanke bakom och det är ju sånna man blir glad av.

3. Jag jobbar sista dagen innan julledighet!


Kram Linda

Av Linda - 17 december 2008 11:37

Stort grattis på födelsedagen Jeanette!!!




Av Linda - 17 december 2008 11:24

Jaha då sitter man här man skägget i brevlådan. Som jag hade laddat för denna dagen. Noel skulle äntligen ha fått bort sina hemska halsmandlar som håller oss vakna på nätterna! Nyduschade och hungriga (Noel skulle ju vara fastande så det var ju taskigt att trycka i sig frukost) entrade vi Huddinge sjukhus (har jag sagt hur himla fint det är och hur himla nära det är från Skälby?).

Efter att ha träffat läkaren som skulle ha opererat Noel (han var snygg! (förlåt Per)) så bestämde han (och blev ful) att Noel var för hostig för att sövas. Det blev till att åka hem igen, snacka om att luften gick ur en.

Ny tid den 9 januari, 23 hemska nätter till att vånda sig igenom.


Tar semester idag för jag har då ingen ingen lust att jobba... Noel måste nu förövrigt vara hemma till den 9/1 så jullovet blir iallafall långt!


Någon har tydligen sagt att just Noel ska ha halsmandlar!

och vem har sagt att just jag ska få känna mig trygg, avslappnad och lycklig?


Host host

Linda 


Ovido - Quiz & Flashcards