Alla inlägg den 22 augusti 2010

Av Linda - 22 augusti 2010 09:08

Asså när jag gick i skolan, och vi hade gympa, valde gympaläraren ut två bra killar och försåg dem med ett rött resp ett blått tygband.


Vi andra stod kvar i en hoppfull klunga när de skoningslöst började.

Först gick de bra killarna, sen de mellandåliga killarna, sist de riktigt usla killarna som typ hade synfel och aldrig ens såg bollen, utan snubblade på den.


Sen, när alla killar var tagna började de med tjejerna. Alltid samma turordning.

Man kan undra varför man ens skulle behöva gå igenom denna förnedrande procedur. Alla visste redan från början i vilken ordning man skulle vi vald. Det som varierade var bara om det var Ola, eller Stefan, som började välja.


Hursom, till min poäng, jag blev alltid vald först bland tjejerna. För även om jag aldrig kunna slå kullerbullor eller orienterat i skogen så var jag hyfsat på bollsporter (om vi räknar bort fotboll och volleyboll (ont som fan i handlederna))


När vi spelade brännboll backade killarna lite när jag skulle slå. Inte så att jag menar att jag sköt riktiga tjotablängare, men när en tjej skulle slå ställde de sig alltid typ precis framför, så man kunde nudda dem. Men som sagt, när jag skulle slå backade dem lite. Och jag slog med runda racket'et. Bara det!


Varför berättar du det här tänker du nu. Du skiter väl i hur det var på min gympa när jag var liten. Ja förvisso, men det är för att du ska förstå min FÖRVÅNING! igår, när vi spelade brännboll med en grannliga.


Jag tog största, runda racket'et, som jag brukar (brukar låter bättre än "som jag gjorde för 25 år sen, sist jag spelade").

Jag siktade.... MISS! Jag siktade igen.... MISS! Jag siktade igen..... MISS!


Fick gå och ställa mig vid första konen. Och så fortsatte förnedringen tills sista lagbytet. Det hade pimplats endel öl i pausen och några barn började bli trötta. Några mammor BAR på sina barn. En chans man inte får missa.


Jag tog platta racket'et, siktade mellan en obevakad plats och en mamma som bar på sin dotter. Och så sprang jag. För glatta livet.

Innan de hade hunnit få tag på min snea lågkrypare så seglade jag in runt fjärde konen.... Jag hade gjort det! FRIVARV!!


Och så var den kvällen räddad!


Kram

Linda-inte-SÅ-skadad-av 80-talets-hårda-men-orättvisa-skolgång

Ovido - Quiz & Flashcards